Önkormányzat Információs Portál

Tájékoztatás rádiós bázisállomások feszültség alá helyezéséről

Tájékoztatás rádiós bázisállomások feszültség alá helyezéséről
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (székhely: 1134 Budapest, Váci út 45., ), mint Megrendelő és az i-Cell Mobilsoft Zrt. (székhely: 1143 Budapest, Hungária köz 5.), valamint az R-KORD Építőipari Kft. (székhely: 8086 Felcsút, Fő utca 221.) által létrehozott GSM-RI Konzorcium, mint Vállalkozó között a GSM-R2 rendszer tervezési és kivitelezési munkáinak elvégzése tárgyában vállalkozási szerződés (a továbbiakban: Vállalkozási Szerződés) jött létre. A GSM-R2 rendszert a megvalósítást követően a vasúttársaságok (MÁV Zrt. GYSEV Zrt.) fogják üzemeltetni.
A GSM-R2 Projekt kivitelezése során elkészült Ebes településen lévő MÁV vasútállomáson (MÁV tulajdonú területen a GSM-R2 rendszerhez tartozó ún. „Bázisállomás” (Ebes Hrsz.: 0126/6; EOV Y: 834122.35, EOV X: 238313.47 helyrajzi adatokkal). A „Bázisállomáson” a befejező munkálatok folyamatban vannak, ugyanakkor a különféle munkafázisok és szerelési, valamint tesztelési tevékenység okán folyamatosan feszültség alatt állónak kell tekinteni.
Felhívom szíves figyelmüket, hogy a feszültség alatt álló villamos berendezések, és így a „Bázisállomások” közvetlen, vagy bármely tárggyal való megérintése, megközelítése életveszélyes és tilos!

Tájékoztatom továbbá, hogy a „Bázisállomás” területe továbbra is munkaterületnek minősül, így oda jogosultsággal nem rendelkezőknek – a kijelölt területek, útvonalak, állomási előterek, peronok kivételével – , belépni és azt megközelíteni, anyagokat, kerékpárokat a kerítéshez helyezni, a kerítésen átmászva a toronyra felmászni életveszélyes és szigorúan tilos! A tilalmakat jelző táblák kihelyezésre fognak kerülni.
A kivitelezési munkák időtartama alatt felmerülő kérdések esetében a GSM-RI Konzorcium: gsmr2.konzorcium@r-kord.hu e-mail címen, illetve munkanapokon 9.00-17.00 között +36 30 184 9573-as telefonszámon nyújt tájékoztatást.
Sellyei Nóra
projektvezető-helyettes
GSM-RI Konzorcium

www.ebesitv.hu

Archívum