Önkormányzat Információs Portál

Agóra Tudományos Élményközpont

Díjmentes látogatási lehetőség az Agóra Tudományos Élményközpontban

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat (4024 Debrecen, Piac utca 54.) a tavalyi évben támogatást nyert „A hajdú hagyományok nyomában” című TOP-5.3.2-17-HB1-2018-00001 azonosítószámú projektjének megvalósításához.
Ennek keretében a Hajdú-Bihar megyei nevelési és oktatási intézmények látogatói (gyermek/tanuló), esetlegesen családtagjaik és egyéb Hajdú-Bihar megyei lakóhellyel rendelkező személyek, közösségek díjmentesen látogathatják egy alkalommal az Agóra Tudományos Élményközpontot (Debrecen, Egyetem tér 1.). A programban díjmentesen résztvevők száma összesen 6800 fő lehet, a programban való részvétel érvényessége 2021. december 31. vagy a maximális létszám (6800 fő) elérése.
Izgalmas kísérletekkel, tudományos játékokkal, a csillagászat rejtelmeivel, interaktív kémiával és rengeteg más tudományos kalandozással tölthetnek el egy órát az Élményközpontba látogatók (pl. földrengés szimulátor, Lenz-ágyú, kinekt tetris, greenbox,bermuda-jelenség).
Az állandó programokon kívül az Agóra számos, választható tudományos tevékenységet és ismeretterjesztő programot is kínál az érdeklődők számára, melyről bővebb információ a folyamatosan frissülő https://www.agoradebrecen.hu/programok-az-agoraban/ oldalon lesz elérhető a pandémiás helyzet okozta korlátozások feloldását követően.
Az Agóra Tudományos Élményközpontban minden korosztály megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő tanulva-szórakozást. Egy igazán hasznos és élvezetes utazás a tudomány világában, melyet a Botanikus Kertben történő barangolás követhet, szintén díjmentesen.
Az Agóra Tudományos Élményközpont nyitva tartása:
Péntek: 13-tól 18 óráig
Szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig
Hétfő, kedd, szerda, csütörtök: szünnap
A látogatókat kérjük, hogy a látogatás előtt jelentkezzenek be a weboldalon keresztül:
https://www.agoradebrecen.hu/bejelentkezes/
A bejelentkezés alkalmával a „hajdú hagyományok nyomában” megjegyzés feltüntetése kötelező!
Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – nyitvatartási időn kívül is fogadnak, hétfőtől csütörtökig 9 és 14 óra között, valamint pénteken délelőtt 9 órától. A csoportokat kérjük, hogy látogatás előtt legalább 7 nappal jelentkezzenek be a weboldalon keresztül: https://www.agoradebrecen.hu/bejelentkezes/
A bejelentkezés alkalmával a hajdú hagyományok nyomában” megjegyzés feltüntetése kötelező!
Az Agóra Tudományos Élményközpontba érkező látogatók és kísérőik a helyszínen az Agóra munkatársainak közreműködésével, jelenléti ívet töltenek ki és írnak alá (az írni nem tudó gyermekek jelenlétét kísérőik igazolják).

Pajna Zoltán

Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés Elnöke

www.ebesitv.hu

Archívum