Önkormányzat Információs Portál

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!

szabone-karsai-mariaPolgármesterként szeretettel köszöntöm Ebes község honlapján a községünk iránt érdeklődő, az ide utazó, vagy ide utazni szándékozó kedves vendégeinket, községünk polgárait!

Megtisztelő számunkra, hogy felkereste községünk internetes oldalát és érdeklődik falunk múltja, jelene és jövője iránt.

Ebes 4600 lelkes község az Észak-alföldi régióban, Hajdú-Bihar megye középső részén, Hajdúszoboszló és Debrecen között, a megyeszékhelytől 12 km-re délnyugatra. A Debrecen környéki tanyavilágból 1952-ben alakult ki jelenlegi helyén a település. A falu gyorsan növekedett, kiépült intézményhálózata, közműrendszere. A rendszerváltás előtt tipikusan mezőgazdasági jellegű falu napjainkra átalakult. A lakosság megélhetési forrása a mezőgazdaság mellett egyre inkább az ipar, a kereskedelem, szolgáltatás és az idegenforgalom. Az utóbbi évek látványos fejlődése nyomán megszépült a településközpont és intézményei. Az emberek szeretnek itt élni, mert Ebes egy tiszta és rendezett, egyben csendes és nyugodt település. Ebes az itt lakóknak és az idelátogatóknak a község nyugalmát és a város komfortját kínálja.

Önkormányzatunk fontos feladatának tekinti községünk polgárainak és a másutt élő érdeklődők tájékoztatását. A település lakóinak folyamatos tájékoztatása mellett, remélem, hogy a honlapunkon közreadott információink segítik Önt abban, hogy megismerkedjen ezzel a szép kis faluval, s kedvet adnak Önnek ahhoz, hogy személyesen is ellátogasson Ebesre. Jöjjön és ismerje meg életünket, szokásainkat.

Várom településünk vendégszerető lakossága nevében sok szeretettel:

Szabóné Karsai Mária
polgármester

www.ebesitv.hu

Archívum