Önkormányzat Információs Portál

EBÖSSZEÍRÁS

Tisztelt Ebtartók, Ebtulajdonosok!

Az állatvédelmi törvény előírja, hogy a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat feladata az ebösszeírás elvégzése. Az ebösszeírás célja a jogszabályban előírt ebrendészeti feladatok ellátása, és a veszettség elleni járványvédelmi megelőzés. A törvény alapján az eb tulajdonosa/tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben meghatározott adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Kérem a tisztelt ebtartókat, hogy az adatszolgáltatási kötelezettségüknek tegyenek eleget, és nyilatkozni szíveskedjenek az Ebes közigazgatási területén tartott ebek adatairól.

Az adatszolgáltatás teljesíthető papír alapon és elektronikus formában (a melléklet űrlapon vagy ügyfélkapun keresztül) is.

Papír alapon: A bejelentésre szolgáló adatlap megtalálható az Ebesi Hírlap április számában, és a Polgármesteri Hivatal ügyfélpultjában. A papír alapon az olvashatóan kitöltött, és az állattartó aláírásával ellátott adatlap a Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadási időben (H: 8.00–12.00, Sz: 8.00-12.00, 13–17:30, Cs: 13.00-16.00, P: 8.00–11.00) személyesen vagy postai úton is (4211 Ebes, Széchenyi tér 1.) benyújtható. Minden egyes kutyáról (ebenként egy példányban) külön adatlapot kell kitölteni. (Az adatlap szükség szerint szabadon sokszorosítható.).

Elektronikus úton:

  • Az elektronikusan kitölthető űrlap innen tölthető le (ajánlott böngésző: google chrome, Firefox vagy Microsoft EDGE). A kitöltött űrlapot e-mailen az ebesoffice@t-online.hu e-mail címre kell elküldeni. Figyelem! Kizárólag az űrlapon megadott e-mail címről érkező adatszolgáltatás fogadható el!
  • Ügyfélkapun keresztül: https://ohp-20.asp.lgov.hu/kereses?sourceUrl=szolgaltatasok

Benyújtási határidő: 2021. június 15.

Ezúton is felhívom az ebtartók, ebtulajdonosok figyelmét, hogy 2020. január 1. napjától minden négyhónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (microchip-pel) megjelölve tartható. Kérem, hogy a még meg nem jelölt ebeket szíveskedjenek állatorvosnál megjelöltetni.

Az adatszolgáltatás a törvény értelmében kötelező! Aki adatszolgáltatási kötelezettségének nem tesz eleget, vagy nem a jogszabályban előírtaknak megfelelően teljesíti, állatvédelmi bírsággal büntethető.

Köszönöm, hogy az adatlap visszaküldésével segítik munkánkat!

Dr. Morvai Gábor, jegyző

ebnyilvántartó adatlap Ebes_elektronikus urlap

Adatkezelési tájékoztató ebösszeírással kapcsolatban

Ebösszeírás adatai:

Ebes településen 2021. évben összeírt eb 598 db, melyből 2 db nem volt beoltva és 11 db nem rendelkezett elektronikus transzponderrel.

www.ebesitv.hu

Archívum