Önkormányzat Információs Portál

Lakossági pályázati felhívások

Pályázati felhívás

Hajdúszoboszlói Kistérségi Többcélú Társulás Társulási Tanácsa
a “Közalkalmazottak jogállásáról szóló” 1992. évi XXXIII. törvény 20/A, §
alapján pályázatot hirdet
Hajdúszoboszlói Kistérségi Szociális, Család-és Gyermekjóléti Központ
központi irányítása

intézményvezető (magasabb vezető)
munkakör betöltésére.

A részletek megtekintéséhez kattintson ide!

* * * * *

TISZTELT EGYESÜLETI TAGOK és ÜGYFELEINK!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a
Hajdúk Vidékfejlesztési Egyesület alirodája,
2015. március 1.
a Kovács Máté Művelődési Központ és Könyvtár
(4200 Hajdúszoboszló, Szilfákalja 2.),
I. emelet 4-es irodájába költözött.

A 2015. március 2-tól a következő ügyfélfogadási időkben:
Hétfő-Szerda: 8:00-16:00,
Péntek: 8:00-12:00,
Továbbra is folyamatosan várjuk ügyfeleinket!

Elérhetőségeink:
telefon: 06-20/9817578,
e-mail: hszob.leaderiroda@gmail.com.

Tevékenységünkről tájékozódhatnak a:
www.hajdukve.hu honlapunkon,
és Facebook oldalunkon.

* * * * *

PÁLYÁZATOK

* * * * *

Tájékoztató pályázati lehetőségekről vállalkozók számára

Ifjúsági Garancia Program

A program lényege, hogy azon 15-25 éve között fiatalok számára, akik se nem tanulnak, se nem dolgoznak, a foglalkoztatási szolgálatnak 6 hónapon (illetve később már 4 hónapon) belül valamilyen konkrét lehetőséget kell felajánlani az elhelyezkedésre, a munkatapasztalat-szerzésre, vagy a tanulásra. A cél az, hogy a nem foglalkoztatott fiatalok minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben, illetve hogy személyre szabott segítséget kapjanak a munkaerő-piaci helyzetük javításához.

Támogatást igénylők köre:
A felhívás keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium, a kormányhivatal munkaügyi szakigazgatási szerveivel együttesen – valamint indokolt esetben a munkanélküliség mérséklésében való közreműködés céljából alapított szervezettel közösen – jogosult támogatási kérelmet benyújtani, melyek a programot konzorciumot alkotva valósítják meg. A támogatási kérelemnek összhangban kell állnia Magyarország Ifjúsági Garancia Akciótervével.

Fiatalok vállalkozóvá válása

A program célja a Magyarország területén új egyéni vagy mikro-vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező, 18-25 év közötti (felsőfokú végzettségű pályakezdők esetén 18-30 éves) fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására, üzleti tervük kialakításához nyújtott ismeret és készségfejlesztéssel, valamint pénzügyi támogatással a jóváhagyott üzleti terv alapján indított vállalkozásuk induló költségeihez.

A támogatási kérelem az Ifjúsági Garancia Program részeként, elsősorban az álláskereső fiatalok vállalkozóvá válásához kíván segítséget nyújtani.

A célcsoport legalább 50%-át, a legalább 6 hónapja álláskeresőként regisztrált fiatalok alkotják.

A program keretében tervezett fő tevékenységek két komponens mentén valósulnak meg. Az első komponens keretében kerül sor az üzleti készségfejlesztésben tapasztalt és megfelelő referenciákkal rendelkező szolgáltató, képző, mentoráló szervezet (ek) kiválasztására, a támogató háttér kialakítására és a program teljes futamideje alatt történő folyamatos működtetésre. A potenciális fiatal vállalkozók az első komponens keretében nyújtott programok teljesítésével a vállalkozásindításhoz szükséges kompetenciákat, megszerezhetik az alapvető jogi, pénzügyi, gazdálkodás, munkaszervezéssel, gazdálkodással és irányítással kapcsolatos ismereteket, megismerhetik a vállalkozási formák típusait, képessé válhatnak előkészíteni önfoglalkoztatóvá vagy vállalkozóvá válásuk lépéseit. A támogató szolgáltatásokon keresztül segítséget kapnak üzleti tervük összeállításához, illetve az indítási időszakban tanácsadás és mentorálás keretében kiemelt segítséget kapnak a jogszerű működéshez, az adótudatos vállalkozói magatartás kialakításához.

A második komponens keretében az elfogadott üzleti tervvel rendelkező, az első komponensben nyújtott képzési programokat eredményesen elvégző, vállalkozásukat megalapító fiatalok legfeljebb 3 millió forint összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesülnek induló költségeik támogatása céljából, 10% önrész mellett.

A megjelent felhívás a konstrukció első komponensének feltételeit rögzíti.

A pályázatokhoz kapcsolódó részletes pályázati leírás a következő pályázati felhívásokban, valamint a http://www.szechenyi2020.hu/ oldalon található.

 

www.ebesitv.hu

Archívum