Önkormányzat Információs Portál

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

 

 

FELKÉSZÜLTEN VÁRJA AZ ÁPRILIS 7-ÉN INDULÓ AZ EGYSÉGESKÉRELEM-BEADÁSI IDŐSZAKOT A NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA

Április 7-én 18:00 órától a NAK Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság online agrárfórumot tart, ahol az idei évi kérelembeadás aktualitásai mellett szó lesz a Vidékfejlesztési Programban hamarosan megnyíló pályázati forrásokról is. A csatlakozáshoz szükséges meghívót ide kattintva tekintheti meg.

Az április 7-től beadható egységes kérelmek szankciómentes benyújtási határideje – mivel május 15. szombatra esik – 2021. május 17.
A kérelembeadás során 44 támogatási jogcímre, intézkedésre lehet támogatást igényelni, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni. Az egységes kérelmet továbbra is kizárólag elektronikus úton, a Magyar Államkincstár (MÁK) online felületén, a https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/e-ugyintezes oldalon lehet benyújtani.
Megyénkben 2020-ban több mint 11000 kérelmet nyújtottak be Falugazdász Kollégáink, közel 95 %-át telefonon keresztül. Az elmúlt év tapasztalatai azt mutatják, hogy mind a falugazdászok, mind a gazdálkodók gyorsan alkalmazkodtak a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzethez, ezért bizakodunk, hogy az idei évben is sikeres lesz a megyénkben a kérelembeadás.
A telefonon történő kérelembeadások miatt várhatóan nehezen lesznek elérhetőek falugazdászaink, ezért kérjük többször próbálják hívni őket, illetve mindenkit vissza fognak hívni. Kérjük a Gazdálkodók együttműködését és türelmét.
Amennyiben szükségessé válna a személyes ügyintézés, arra csak előzetes telefonos időpont egyeztetés után lesz lehetőség. Irodáinkban tagjaink és munkatársaink egészségének védelmében szigorú járványvédelmi intézkedéseket tartunk fent, melyet kérünk betartani.
Falugazdászaink elérhetőségét a következő linkre kattintva tekinthetik meg: Hajdú-Bihar Megyei Falugazdászok
Azon kamarai tagok, akik a korábbi években nem vették igénybe falugazdász közreműködését a kérelembeadáshoz, de idén szeretnék kérni, keressék a NAK Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságát a
52/503-310 telefonszámon és a hajdubihar@nak.hu e-mail cím elérhetőségeken; a falugazdászok elérésében munkatársaink segítséget nyújtanak. Valamint a NAK portálján lekérdezhetik majd a lakóhelyükhöz legközelebbi falugazdászok elérhetőségeit.
Az idei évtől kezdődően már nincs szükség az őstermelői igazolvány megújítására. A NAK kéri tagjait, hogy a kérelembeadási időszakra tekintettel az őstermelői tevékenységgel, családi gazdasággal kapcsolatos ügyekkel csak sürgős és indokolt eseteben keressék falugazdászukat.

www.ebesitv.hu

Archívum