Önkormányzat Információs Portál

Zöldhulladék Gyűjtőpont nyitva tartása

Tisztelt Ebesi Lakosok!

2022 február 16. napjától a Zöldhulladék Gyűjtőpont Szerdai napokon 14-17 óráig, szombatonként 9-14 óráig tart nyitva (ünnepnapokon a gyűjtőpont zárva tart).

FIGYELEM! A Gyűjtőpont kamerával őrzött terület, az alább részletezett használati feltételektől eltérő igénybevétel esetén a telepőr jogosult megtagadni a szolgáltatás igénybevételét. A zöldhulladékok kezelésére vonatkozó szabályok megsértése hatósági eljárást von maga után!

Kérjük a Tisztelt Lakosokat, hogy a gyűjtőpont igénybevétele során ügyeljenek az alábbiakra:

  • A lakossági zöldhulladék begyűjtése a hulladékgazdálkodási közszolgáltatóval kötött szerződés alapján történik, ebesi lakosok számára ingyenes!
  • A gyűjtőpont kizárólag nyitvatartási időben vehető igénybe.
  • A gyűjtőponton kizárólag a kertekben vagy a kertészeti tevékenység során képződő növényi eredetű települési zöldhulladék helyezhető el.
  • A zöldhulladékot önállóan, a telepőr utasításait figyelembe véve kell elhelyezni a kihelyezett gyűjtőedényekben (konténerekben) tisztán ömlesztetten, biológiailag nem lebomló anyagoktól, zsákoktól mentesen, illetve biológiailag lebomló kötözőanyaggal kötegelve.
  • Az ágakat, gallyakat 1 méteresnél kisebb darabokra szükséges előzetesen feldarabolni! A nem megfelelően előkészített zöldhulladék átvételét a telepőr megtagadhatja!
  • A zöldhulladékot érkezési sorrendben – a gyűjtőpont felügyeletével megbízott személy útmutatása alapján – kell a konténerekbe elhelyezni.
  • A zöldhulladékon kívül tilos elhelyezni más (pl. kommunális vagy szelektív, építési eredetű, tűz- és robbanásveszélyes, veszélyes, stb.) hulladékot!

2021 januárjától új szolgáltatásként lehetőség van az elhasznált sütőolaj és zsiradék gyűjtésére is a Zöldhulladék Gyűjtőponton!

A szükséges engedélyekkel rendelkező cég által kihelyezett tárolót minden Ebesi lakos ingyenesen veheti igénybe. A megoldás praktikus és környezetbarát: a használt olajat és zsírt „cseppmentesen”, az otthoni gyűjtésre használt lezárt PET palackban/befőttesüvegben (akár saját eredeti csomagolásában) lehet elhelyezni a szolgáltató által biztosított gyűjtőben. Az összegyűjtött olaj 100%-ban újrahasznosításra kerül, bioetanol készül belőle.

Amennyiben a zöldhulladék gyűjtésével kapcsolatban további kérdésük lenne, kérjük hívják a 06-52-565-048-as telefonszámot.


One Reply to “Zöldhulladék Gyűjtőpont nyitva tartása”

Comments are closed.

www.ebesitv.hu

Archívum