Önkormányzat Információs Portál

Zöldhulladék Gyűjtőpont nyitvatartása

Tisztelt Ebesi Lakosok!
?Közeleg a tavasz, egyre többen tervezik fáik, bokraik metszését, az udvar és a kert téli időszak utáni rendbetételét.
?Szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét, hogy az Önkormányzat által üzemeltetett Zöldhulladék Gyűjtőponton 2021. február 17. napjától ismét heti két alkalommal, ✅szerdánként 14-17 óra között, ✅szombatonként 9-14 óra között van lehetőség a lakossági zöldhulladék elhelyezésére.
?⛔️❗Felhívjuk továbbá a lakosság figyelmét, hogy törvényi rendelkezés alapján 2021. évtől már nincs lehetőség a kerti hulladék szabadtéri égetésére, ezért kérünk mindenkit, hogy ha más módon nem tudja megoldani (komposztálás, kazánban történő elégetés), a kerti gallyakat – legfeljebb 1 méteres darabokra vágva – a Gyűjtőponton helyezze el.
?2021 januárjától új szolgáltatásként lehetőség van az elhasznált sütőolaj és zsiradék gyűjtésére is a Zöldhulladék Gyűjtőponton!
A szükséges engedélyekkel rendelkező cég által kihelyezett tárolót minden Ebesi lakos ingyenesen veheti igénybe. A megoldás praktikus és környezetbarát: a használt olajat és zsírt „cseppmentesen”, az otthoni gyűjtésre használt lezárt PET palackban/befőttesüvegben (akár saját eredeti csomagolásában) lehet elhelyezni a szolgáltató által biztosított gyűjtőben. Az összegyűjtött olaj 100%-ban újrahasznosításra kerül, bioetanol készül belőle.
❗A Gyűjtőpont működésének részletes szabályai megtalálhatók a kihelyezett információs táblán és az alábbi linken is.
A szabályok be nem tartása esetén a telepőr jogosult az elhelyezést megtagadni!
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ÉS AZ IGÉNYBEVÉTEL SZABÁLYAI:

www.ebesitv.hu

Archívum